Süt Helvası

Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı un
  • 4,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 50 gram tereyağ

Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencerede tereyağ eritilir üzerine un eklenir, unun rengi hafif dönene kadar kavrulur, üzerine süt eklenir bu esnada daima karıştırılmalı ki muhallebi topaklanmasın sonrasında şeker eklenir pişmesine yakın şekerli vanilin eklenir.
  2. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocağın altı kapatılarak kaplara eklenir. Kıvamı biraz cıvık olacak bu türlü tadı hakikaten çok lezzetli oluyor.
  3. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dk pişirilir. (fırının üst kısmını tercih ederseniz üstleri biraz yanacaktır)

Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Körili Mantarlı Tavuk (Kremalı Tadında)
Avakado Mezesi
Şerit Poğaça
Sebzeli Poğaça
Enfes Kadayıflı Muhallebi
Magnolia Tatlısı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |