Süt Helvası

Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 buçuk su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 50 gram tereyağı ya da margarin
Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağı koyun yağ eridikten sonra unu koyup, iki dakika kavurun sonra ocağın altını kısın ve sütü ekleyip karıştırın orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp vanilin ek edip, karıştırın.
- Fırını 200 derecede ısıtın.
- Hazırladığınız muhallebiyi çömlek kaselere koyun, kasenin üst tarafında bir parmak boşluk bırakın bu ölçüden iki kase çıkıyor.
- Çömleklere koyduğunuz muhallebiyi fırın tepsisine koyun, tepsideki çömleklerin yarı hizasına gelecek kadar tepsiye su doldurun 200 derece fırına tepsiyi verin. Muhallebinin üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
