Kızartmadan Fırında Kuşbaşı Etli Patates Oturtması

Kızartmadan Fırında Kuşbaşı Etli Patates Oturtması Tanımı İçin Malzemeler
Etli kısmı için;
- 250 gram kuşbaşı dana eti
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 3 adet yeşil köy biber
- 1 adet havuç
- 3 dış sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 türk kahve fincanı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber kekik kimyon
- Yârim çay kaşığı karabiber
- 2 küçük çay bardağı su
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Patatesli kısmı için;
- 5 adet orta uzunluk patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı toz tatlı biber
Üzerine;
- 2 adet yeşil köy biber
- 1 adet domates
Tepsiye konacak;
- 2 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay toz tatlı biber
- Yarım çay karabiber
Kızartmadan Fırında Kuşbaşı Etli Patates Oturtması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya eti koyalım, suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Yemeklik doğranmış soğanı koyalım ,küçük doğranmış havucu ekleyip karıştıralım, salçayı ek edip karıştıralım.
- Çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri ek edip karıştıralım, küçük doğranmış sarımsağı da ek edip karıştıralım tuz, baharatları serpelim karıştıralım, suyunu verelim kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- En son ocağın altını kapatınca ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştıralım.
- Patatesleri soyup bir cm kalınlığında keselim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim, üzerine kaşıkla yağı gezdirelim, toz biber serpelim, evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede 20 dk pişirelim.
- Sonra fırın tepsisine bir kat patates dizelim hazırladığımız içi üzerine yayalım, bir kat daha patates dizelim. Sonra elma dilim kestiğimiz domatesleri ,ince dilim kestiğimiz biberleri üzerine koyalım.
- Tepsiye konacak suyu, tuz ,karabiber, toz biberi ekleyip karıştıralım, gezdirerek dökelim evvelden ısıtılmış fırında 200derecede 20 dk pişirelim.
- Sonra ıslatılmış suyunu sıktığımız yağlı kağıdı serelim, evvelce ısıtılmış fırında 180 dereceye getirelim, 30 dk daha pişirelim afiyet olsun.
Kızartmadan Fırında Kuşbaşı Etli Patates Oturtması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









