Süt Dilimi

Süt Dilimi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
Kreması için;
- 2 poşet beyaz krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket krema (200 ml)
- 1,5 yemek kaşığı bal
Süt Dilimi Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 yumurta pudra şekeri ile birlikte çırpılır .
- Daha sonra içerisine sıvı yağ, yoğurt eklenerek çırpılmaya devam edilir .
- Kakaoyu da ekleyip harcımızı ikiye bölelim .
- Yağlı kağıt serip harcımızın yarısını dökelim.
- 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirelim.
- İki poşet krem şantiyi bir su bardağı sütle mikserde çırpalım .
- Kıvam aldıktan sonra kremasını ve balı ekleyelim,3 dakika daha çırpalım ,buzdolabına kaldıralım.
- Çıkardığımız keki yağlı kağıtla birlikte karşıt çevirelim, ikinci harcımızı da birebir tepsiye döküp 10 dakika pişirelim, sonra onu da tıpkı halde aksi çeviriyorum .
- Keklerimiz soğuduktan sonra ortasına kremamızı yayalım.
- Üzerine başka keki kapatalım buzdolabında 1-2 saat dinlenmeye bırakalım ,dinlenen süt dilimlerimizin kenarlarını inceden keselim.
- Daha sonra süt dilimlerinde dilimleyelim, bıçağımızı her dilimlemeden sonra silelim deneyecek olanlara afiyet olsun.
Süt Dilimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







