Brüksel Lahanalı Bulgur Pilavı

Brüksel Lahanalı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tabak brüksel lahanası (yarım kg kadar)
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 diş sarımsak
  • Toz biber
  • Kimyon
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Brüksel Lahanalı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Brüksel lahanasını güzelce yıkayıp çıkışmış üst yapraklarını alıyoruz.
  2. Süzgeçte bulguları güzelce yıkıyoruz.
  3. Bir tencereye evvel tereyağı eriyince zeytinyağını ekliyoruz.
  4. Bir tatlı kaşığı kadar kimyonu yağda şöyle bir çeviriyoruz.
  5. Kimyonun akabinde bulguları ekliyoruz. Bir müddet kavuruyoruz.
  6. Ezilmiş sarımsakları ekleyip bir cins da o denli kavuruyoruz.
  7. İki çay kaşığı toz biberi ve isteğe nazaran tuzunu ekleyip karıştırıp bulguları kaşık yardımı ile düzlüyoruz.
  8. İkiye böldüğümüz brüksel lahanasını bulgurun üzerine diziyoruz.
  9. Bulguları bir parmak geçecek kadar sıcak suyunu verip kaynayınca kısık ateşte bulgurlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  10. Bulgurlar suyunu çekince kapatıp beş dakika kadar dinlendiriyoruz.Afiyet olsun.

Brüksel Lahanalı Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avakado Salatası
Ev Yapımı Lahmacun
Buzluk Kurabiyesi (Tek Hamur 4 Çeşit Kurabiye) (Videolu)
Pratik Ispanaklı Börek
Tavuk Suyuna Sebzeli Çorba
Tam Kıvamlı Muhallebi Tarifi
Hdabla | © 2025 |