Susamlı Tahinli Kurabiye

Susamlı Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 3,5 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 su bardağına yakın un
  • Yarım paket kabartma tozu

İçi için;

  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Dışı için;

  • Kavrulmuş susam

Susamlı Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tereyağı ,sıvı yağ ,yumurta,pudra şekeri, nişasta,tahin, sirke ve kabartma tozunu bir kaba içerisine alarak güzelce karıştıralım daha sonra unu yavaş yavaş ekleyelim.
  2. Hazır olan hamuru yarım saat buzdolabında bekletelim.
  3. Ardından un serpilmiş tezgahın üzerine alarak hafif un serperek hamuru açıp kalıpla yahut çay bardağı ile keselim.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 170-180°’de pembeleşene kadar yaklaşık 15 dakika pişirelim.
  5. Bu sırada iç materyalini bir kabın içerisinde güzelce karıştıralım.
  6. Soğuyan kurabiyenin alt kısmına iç materyalden sürüp öbür kurabiyeyi üzerine kapatıp bastıralım yanlarını da kavrulmuş susama batıralım.
  7. Kurabiyelerin tamamı bu biçimde hazırlandıktan sonra servise hazır afiyet olsun. 🌸.

Susamlı Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcam Pastası
Köz Salata
Tepside Kadayıf Tatlısı
Waffle Tarifi
Limon Tatlısı Tarifi
Porsiyonluk Gül Pasta (Seven Sevdiğine Sevdiklerine Yapsın)
Hdabla | © 2025 |