Susamlı Kurabiye ( Kandil Simidi Tadında )

Susamlı Kurabiye ( Kandil Simidi Tadında ) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ yahut margarin (oda sıcaklığında asla eritilmiş olmasın )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke (ben üzüm kullandım)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un ( denetimli ekleyelim , yumuşak bir hamur olsun)
Üzeri için ;
- Yarım su bardağı pekmez
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı susam (ben kavrulmuş tercih ettim)
Susamlı Kurabiye ( Kandil Simidi Tadında ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru gereçler hariç hepsi çırpılır.
- Daha sonra kalan materyaller eklenerek güzelce yoğurulur.
- Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir, ceviz büyüklüğün de kesimler alıp yuvarlayarak evvel pekmezli su karışımına sonra susama batirip tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirelim.Afiyet bal şeker olsun :).
Susamlı Kurabiye ( Kandil Simidi Tadında ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

