Susamlı Kurabiye

Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket oda sıcaklığında katıyağ
  • 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • Dolu dolu 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı silme mahlep
  • 3 su bardağı + 3-4 kaşık un
  • 1 paket kabartma tozu

Bulamak için:

  • 2 -3 yemek kaşığı kadar pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 su bardağı kadar kavrulmuş susam

Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçleri derin bir kapta yumuşak bir hamur olana kadar yoğuralım. ( un hariç).
  2. Sonra 3 su bardağı unu ekleyin ,hamur yumuşak olmalı. Benim hamurum çok yumuşak olunca kaşık kaşık un ekleyip yoğurdum.
  3. Yumuşak olduğu için hamuru üç kesime böldüm. Yuvarlayarak fotoğraftaki üzere uzun yaptım ve yan yan kestim.
  4. Pekmez ve suyu bir kapta karıştırdım. Susamı da geniş bir tabağa döktüm.
  5. Kurabiye hamurlarını birinci olarak pekmezli suya batırdım; akabinde kavrulmuş susama bulayarak fırın kabına sıraladım.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk denetimli pişirin. Yumuşak ve kolay dağılan bir kurabiyedir. Afiyet olsun.

Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Unsuz Glütensiz Tahıllı Ekmek
Doyurucu Ve Sağlıklı Ekmek Tarifi Yulaflı
Lahanadan Düz Börek (Glütensiz )
Kaşık Kurabiye(Cookies) (Deneyen Bir Daha İstiyor)
Tavuk Dünyası Kekiklim
Ballı Tavuk But
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet