Susamlı Kakaolu Muhallebi
Susamlı Kakaolu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta (ya da mısır unu)
- 1 yemek kaşığı (dolu dolu değil) un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilin
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı susam
- Muz
Not: istediğiniz meyve ile sunum yapabilirsiniz.
Susamlı Kakaolu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü, nişastayı, kakaoyu ve şekeri soğukken tencereye alın.
- Çırpma teliyle düzgünce karıştırın, topak kalmasın.
- Orta ateşe alın ve daima karıştırarak pişirin.
- Göz göz olduğunda kıvamı oturmuş demektir.
- Ocaktan almadan çabucak evvel tereyağını ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.
- Muhallebiyi (isteğe bağlı) kaselere yahut kuplara paylaştırın.
- Ayrı bir kapta yahut tavada susamı yavaşça kavurun (1-2 dk yeter) ve kaselerin yahut kupların üzerine kaşık yardımıyla paylaştırın.
- Ilıdıktan sonra buzdolabına koyunuz. 1-2 saat beklettikten sonra soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun😊.
Susamlı Kakaolu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














