Gelin Pastası

Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 1 buçuk su bardağı soğuk süt

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti (75 g)

Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Bunun için yumurta ve şekeri uygun bir kapta köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  2. Ardından üzerine un, kabartma tozu ve  vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim borcamımızı alalım ve sıvı yağ ile yağlayalım. (ben tatlıyı en büyük diktörgen borcamın bir küçüğüne nazaran yaptım siz büyük uzunluk borcama da bu karışımı kullanabilirsiniz).
  3. Ardından hazırladığımız kek harcını borcama boşaltalım ve eşit olacak halde düzeltelim.
  4. Kekimizi evvelce ısıttığımız 180 derece alt üst fansız ayardaki fırında 15-20 dakika pişirelim. (ben üstünü biraz fazla pişirmişim lakin daha da lezzetli oldu kavrulmuş bir tat verdi kızarana kadar keki pişirmenizi tavsiye ederim)
  5. Sürenin sonunda kekimizi fırından alalım ve soğuması için bekletelim.
  6. Bu sırada muhallebisi için süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilyayı tencereye alalım.
  7. Karıştırarak pişirmeye başlayalım.
  8. Kıvamı yoğunlaşıp göz göz olduğunda muhallebimiz hazır demektir.
  9. Soğuması için muhallebimizi bir köşede bekletelim.
  10. Muhallebi ılıdıktan sonra içerisine toz krem şanti ek edelim, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  11. Soğuyan keki soğuk sütle ıslatalım.
  12. Kekimiz sütü çektikten sonra muhallebimizi kekin üzerine boşaltalım ve her yeri eşit olacak  formda düzeltelim.
  13. Servis etmeden evvel 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  14. Yeterince dinlenen gelin pastasını dilediğimiz üzere süsleyerek (toz antep fıstığı ve ya hindistan cevizi kullanabilirsiniz )servis edelim.

Afiyet olsun.

Not: şayet çok tatlı seviyorsanız şeker ölçülerini 1 er su bardağı olarak değiştirebilirsiniz. Bu biçimde hafif ve tam ayarında oluyor.

Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mango Soslu Tabuk
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Mangal Tadında Tavuk But
Pirinç Unlu Bebek Maması
Klasiklerin Vazgeçilmezi Mercimek Çorbası
Tiramisu
Yoğurtlu Buğday Aşı (Diyet İçin İdeal)
Kabak Tatlısı
Hdabla | © 2024 |