Susamlı Gevrek Kurabiye

Susamlı Gevrek Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin (ben margarin kullandım)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz (tepeleme olmayacak)
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme olmasın)
  • 2 adet yumurta (sarısı içine beyazı üstüne kullanılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Üzeri için ;

  • Kavrulmuş susam
  • Yumurta beyazı

Susamlı Gevrek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarinin ya da tereyağının yumuşak olması çok değerli un hariç bütün materyalleri yoğurma kabına koyun ve karıştırın.
  2. Yavaş yavaş unu ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
  3. Ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayın.
  4. Kurabiyeleri evvel yumurta beyazına sonra da kavrulmuş susamlara bulayıp tepsiye dizin. Çok bereketli bir kurabiye 2 tepsi çıkıyor bu ölçüyle.
  5. 170⁰ fırında 20 dakika pişirin. (üstleri çatladıktan sonra denetimli olarak pişirin fırın markası değişiklik gösterebilir).

Susamlı Gevrek Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sütlaç
3 Yemek Kaşığı Pastası
Çilekli Dubai Tatlısı
Mercimek Çorbası
Elmalı Tart ( Kıyır Kıyır)
Karışık Pide
Hdabla | © 2025 |