3 Yemek Kaşığı Pastası

3 Yemek Kaşığı Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı süt
- 3 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
Şerbeti için;
- 1 buçuk su bardağı süt
Kreması için;
- 2 adet sıvı krema (400gr)
- 2 yemek kaşığı labne
Jölesi için;
- 1 su bardağı meyve suyu (istediğiniz meyve)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
3 Yemek Kaşığı Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, şeker ve vanilyayı bi kaba alıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sıvı yağı, süt, un ve irmik ek edip biraz daha çırpalım.
- Son olarak kabartma tozu ek edip karıştıralım.
- Yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbına boşaltıp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dk pişirelim.
- İlk sıcağı çıkan kekimizin üzerine 1 buçuk su bardağı süt gezdirip kekimizi dinlendirelim.
- Kremamız için sıvı kremayı mixerle çırpıp labne ekleyelim ve tekrar çırptıktan sonra soğuyan kekimizin üzerine yayalım.
- Jölesi için meyve suyu, şekeri ve nişastayı bi küçük tencereye alıp karıştıralım.
- Sürekli karıştırıp koyu kıvam alamasını sağlayalım.
- Jölemizi orta ara karıştırıp soğudu vakit kremamızın üzerine gezdirelim. Pastayı dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
3 Yemek Kaşığı Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











