Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 bardağı mercimek
  • 1 tane orta uzunluk havuç
  • 1 tane soğan
  • 1 tane sarımsak
  • 1 tatlı kaşı tuz
  • 1çay kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 6 su bardağı su

Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel soğanları doğruyoruz, zeytin yağında kavuruyoruz.
  2. Havuçları doğruyoruz, 4 dakika kadar kavuruyoruz .
  3. Mercimeği ekliyoruz ,onları akabinde tereyağınıda ekliyoruz.4 dakika daha kavuruyoruz.
  4. Suyunu ekliyoruz ve pişene kadar orta ara karıştıyoruz .
  5. Blenderdan çekiyoruz ve en son olara nane pul biber ve tuzu ekliyoruz.

Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arap Aşı Çorbası
Avcı Böreği
Mantar Kavurma
Meyveli Çikolatalı Piyano Kek
Fırında Kabak Mücver
Yoğurtlu Pirinçli Erişte Çorbası
Hdabla | © 2025 |