Susamlı / Çörekotlu Tuzlu Kurabiye

Susamlı / Çörekotlu Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin ya da tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı ( sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep ( kaide değil )
  • 3-3,5 bardak un (kontrollü ekleyelim çok sert bir hamur olmasın )

Su bardağım 200 ml

Çay bardağım 125 ml

Susamlı / Çörekotlu Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce susamı tavaya alıp yağ koymadan kavuralım dikkatli olalım çok çabuk kavruluyor zira ⚠️
  2. Daha sonra un ve kabartma tozu hariç bütün gereçleri karıştıralım, kavrulmuş susamı da içine ekleyelim.
  3. Son olarak un ve kabartma tozunu da ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamurumuzu çok ince olmayacak biçimde açıp istediğimiz bir kalıpla hal verelim.
  5. Bir spatula yardımıyla dikkatlice yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alalım.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam grup evvelden 180 derecede ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirelim, kurabiyelerimiz hazır 👍.

Susamlı / Çörekotlu Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiğköfte
Nefis Ekmek (Cicipapa)
Fırın Sütlaç
Tavuk Haşlama
Kupta Tiramisu
Limonlu Cheesecake Tadında Yulaf
Hdabla | © 2025 |