Susamlı / Çörekotlu Tuzlu Kurabiye

Susamlı / Çörekotlu Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin ya da tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta beyazı ( sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı mahlep ( kaide değil )
- 3-3,5 bardak un (kontrollü ekleyelim çok sert bir hamur olmasın )
Su bardağım 200 ml
Çay bardağım 125 ml
Susamlı / Çörekotlu Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce susamı tavaya alıp yağ koymadan kavuralım dikkatli olalım çok çabuk kavruluyor zira ⚠️
- Daha sonra un ve kabartma tozu hariç bütün gereçleri karıştıralım, kavrulmuş susamı da içine ekleyelim.
- Son olarak un ve kabartma tozunu da ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu çok ince olmayacak biçimde açıp istediğimiz bir kalıpla hal verelim.
- Bir spatula yardımıyla dikkatlice yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam grup evvelden 180 derecede ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirelim, kurabiyelerimiz hazır 👍.
Susamlı / Çörekotlu Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













