Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre +1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su ( nişastayı açmak için )
- Bir çimdik tuz
- 2 su bardağı su (pirinçleri haşlamak için)
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın.
- Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü ek edelim ve kaynatalım, güzelce kaynayınca şekeri ilave edin.
- 2 yemek kaşığı nişastayı kasede 1 çay bardağı su ile inceltelim ve sütlaca karıştırarak ek edin.
- 2-3 dakika kadar kısık ateşte kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Fırın tepsimize sütlaç kaselerini yerleştirelim ve sütlaçlarımızı eşit bir biçimde paylaştıralım ve tepsiyi yarıya kadar soğuk su dolduralım.
- Tepsiyi fırının en üst rafına yerleştirin ve 200 derece ayarında sütlaçlarımızın üzeri uygunca kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kızaran sütlaçlarımızı çıkartıp birinci sıcaklığı gittikten sonra buzdolabında 3- 4 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🥰.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
