Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre +1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su ( nişastayı açmak için )
  • Bir çimdik tuz
  • 2 su bardağı su (pirinçleri haşlamak için)

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın.
  2. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü ek edelim ve kaynatalım, güzelce kaynayınca şekeri ilave edin.
  3. 2 yemek kaşığı nişastayı kasede 1 çay bardağı su ile inceltelim ve sütlaca karıştırarak ek edin.
  4. 2-3 dakika kadar kısık ateşte kaynatıp ocağın altını kapatın.
  5. Fırın tepsimize sütlaç kaselerini yerleştirelim ve sütlaçlarımızı eşit bir biçimde paylaştıralım ve tepsiyi yarıya kadar soğuk su dolduralım.
  6. Tepsiyi fırının en üst rafına yerleştirin ve 200 derece ayarında sütlaçlarımızın üzeri uygunca kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Kızaran sütlaçlarımızı çıkartıp birinci sıcaklığı gittikten sonra buzdolabında 3- 4 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🥰.

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizi Sütlü Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köz Domates Çorbası
Bebek Tarhana (+8 Ay)
Ekşili Kabak Kavurması
Belen Tava
Bonfile Tava
Kavala Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |