Sürülebilir Çikolatalı Islak Kek

Sürülebilir Çikolatalı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Sos için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (zeytinyağ kullandım)
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker (1 su bardağından iki parmak eksik)
- 1 kare bitter çikolata
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı ılıktan bir tık sıcak su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kahvaltılık sürülebilir çikolata
- 1 paket vanilya
- 2 kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Sürülebilir Çikolatalı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sos gereçleri karıştırılır. Ocakta kaynayana kadar pişirilir.
- Kaynadıktan sonra bir iki dakika ocakta tutulur ve kare çikolata eklenerek karıştırılır. Ilımak üzere kenera alınır.
- Fırın 180 derecede ısıtılmaya başlanır. Fan ayarı varsa, alt, üst fanlı ayarlayın.
- Yumurtalar çırpılır, kabartılır. Şeker eklenir, köpük küçük olana kadar çırpılır.
- Süt, sıcak su, sıvı yağ eklenir. Çırpmaya devam edilir.
- İki yemek kaşığı sürülebilir çikolata eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Artık spatula ile ve birebir tarafa hakikat karıştırırken un, vanilya ve kabartma tozu eklenir.
- Kare orta uzunluk cam tepsi kullandım. Tepsiyi sıvı yağ ile yağladım ve kek harcını serdim.
- 180 derece fırında 30-35 dakika pişirilir. Yeniden kürdan testi yapabilirsiniz.
- Kek fırından çıktıktan 5-6 dakika sonra kek tepside dilimlenir ve ılınan sos kekin üzerine eşit dökülür.
- Bir 10 dakika sonra üzeri streç ile kapatılır. Soğuyunca buzdolabına alınır ve yaklaşık bir saat sonra servise hazır duruma gelir.
- Üzerine, fındık, antep fıstığı, ceviz, hindistan cevizi, bilhassa sade dondurma çok yakışıyor.Afiyet ve sıhhatle kalın🌺.
Sürülebilir Çikolatalı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













