Çıtır Çıtır Burma Baklava

Çıtır Çıtır Burma Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- İnce çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 ince dilim limon
Çıtır Çıtır Burma Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye şekeri ve suyu alalım şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Ocağa alıp şerbetimiz kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika kaynatıp kıvamını denetim edelim. Şerbet kaşıktan kolay damlamıyorsa olmuş demektir.
- Baklava yufkasından bir kat alıp heryerini yağlıyoruz üzerine ikinci katı seriyoruz oklavayı uç kısmına yerleştirip içe gerçek katlıyoruz ,ceviz içinden uzunlamasına yayarak çok sıkı olmayacak halde sararak büzüp baklavanın formunu verelim.
- Tepsi dolana kadar tıpkı formda yapalım.
- Kalan tereyağını kaşık yardımıyla baklavaların üzerinden gezdirelim (tereyağının köpüklerini kesinlikle alalım )
- Önceden ısıtılmış 170 °de yaklaşık bir saat pişirelim ılık tatlımıza ılık şerbeti verelim.
- Çıtır çıtır oluyor. Teğe bir gerçek baklava lezzetinde. Deneyecek olanlar afiyet olsun ❤️❤️🫶🏻🫶🏻.
Çıtır Çıtır Burma Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






