Tembel Gelin Çorbası

Tembel Gelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- 1.5 tatlı kaşığı domates salçası
- 0.5 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 orta uzunluk soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 büyük uzunluk havuç
- 2 litre sıcak su
- 3 çay kaşığı tuz
Tembel Gelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağı ve soğanı tencereye alalım.
- Soğan kavrulduğunda salçayıda ekleyip kavuralım.
- Yıkadığımız bulgur ve mercimeği koyuyoruz, kavuruyoruz.
- Sıcak suyu ekleyip karıştırıyoruz.
- Havuçları ekledikten sonra tuz koyun ve kapağını kapatın, bulgur pişince pişmiş oluyor.
Tembel Gelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

