Sünger Pandispanya

Sünger Pandispanya Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım küçük çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
Sünger Pandispanya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurtanın beyazı ve sarısı ayırıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken sarının ve akın hiç bir formda bir birine karışmaması yumurta beyazımıza şekerimizin yarısını ekleyerek kar üzere olana kadar çırpıyoruz.
- Şimdi sıra sarılarına geldi yumurta sarılarımızın üzerine kalan şekerimizi ekleyip çırpıyoruz ve yarım çay bardağı sıcak suyu ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekliyoruz yeniden köpük köpük olana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- Un nişasta kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba güzelce karıştırıyoruz en az iki sefer eliyoruz.
- Çırptığımız yumurta beyazının üzerine yumurta sarısını 3 etapta ekleyip yavaş yavaş karıştırıyoruz. Daha sonra unuda 3 etapta eleyerek dairesel hareketlerle karıştırıyoruz.
- Pandispanya karışımımızı kalıbımıza alıyoruz hava kabarcığı kalmasın diye tezgaha bir iki kez yavaşça vuruyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırına vererek en az 40,45 dakika pişiriyoruz.
Sünger Pandispanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






