Sündürme (Giresun Yöresine Ait Çökelikli)

Sündürme (Giresun Yöresine İlişkin Çökelikli) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı köy çökeleği (lor peyniri de olur)
- 2 adet çırpılmış yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- Karabiber
Sündürme (Giresun Yöresine İlişkin Çökelikli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritelim.
- Üzerine çökelekleri ekleyelim.
- Tereyağında çökeleği eritelim bir iki çevirelim.
- Ardından yumurtayı ve tuzu ekleyip biraz karıştıralım.
- Kısık ateşte kapağı kapalı formda pişirelim.
- Son olarak üzerine karabiber ekleyelim.
Çökelek yöresel bir tat ve tadı şahane. Lor peynirli yumurta üzere düşünün.
Biz tavadan ekmeğe banarak yiyoruz denemelisiniz.
Sündürme (Giresun Yöresine İlişkin Çökelikli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





