Sulu Yemek İçin Yeşil Fasulye Konservesi

Sulu Yemek İçin Yeşil Fasulye Konservesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo yeşil fasulye
  • 3 adet kapya biber
  • 10 adet kıl biber (çarliston yada sivri biber kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça (domates ve biber salçası)
  • 2 su bardağı sıcak su

Sulu Yemek İçin Yeşil Fasulye Konservesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle fasulyelerimizi ayıklayıp bir hoş yıkandıktan sonra süzülmesi için süzgece aktaralım.
  2. Tenceremize yağımızı kızdırıp üzerine küp küp doğranmış kapya biberleri ekleyelim.
  3. Kapya biberlerin dirliği geçince üzerine doğranan öbür biberler eklenir.
  4. Bir iki cinste biberlerin rengi dönünce salçası eklenir ve birlikte kavrulur.
  5. Salça kavrulunca üzerine haşlanmış yeşil fasulye eklenir. Tuz konur karıştırılır.
  6. Bir iki cins karıştırdıktan sonra suyu eklenir ve kaynamaya bırakılır.
  7. Kaynadıktan sonra kavanozlara sıcak sıcak hisse edilir.
  8. Kavanozlar bir gün boyunca zıt bir formda bekletilir sonra buzdolabına kaldırıp dilediğiniz vakit tüketebilirsiniz. Deneyecekler şimdiden afiyet olsun🍂.

Sulu Yemek İçin Yeşil Fasulye Konservesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstıklı Tiramisu
Spagetti Bolonez Tarifi – Kıymalı Domatesli Makarna Nasıl Yapılır? (Videolu)
Mozaik Kek
Kurabiye (Tadımlık)
Banana Bread (Muzlu Kek)
Borcamda Gelin Pastası
Hdabla | © 2025 |