Patatesli Ve Patlıcanlı Oturtma

Patatesli Ve Patlıcanlı Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 adet domates
- 4 adet sivri biber (2 tanesi üstü için)
- 1 tutam maydanoz
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
- 1 su bardağı sıvı yağ
Sosu için:
- 1 çay bardağı domates sosu
- 1 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
Patatesli Ve Patlıcanlı Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyun ve yuvarlak yuvarlak dilimledikten sonra tuzlu suda acı sularının çıkması için yaklaşık 15 dakika bekletin.
- Patatesleri yuvarlak yuvarlak dilimleyin ,ardından bir kızartma tavasına kızartma için gereken sıvı yağı alın ve durulayıp kuruladığınız patlıcanları gerili önlü kızartın.
- Patatesleri artlı önlü kızartın patatesler kızarırken soğanı küp küp doğrayın, sarımsakları da ince ince doğrayın ve farklı bir tavada ısıttığınız zeytinyağında pembeleşene dek kavurun.
- Kıymayı ekleyin ve kıymanın rengi dönene dek kavurduktan sonra içine salçaları ve baharatları ekleyin.
- 2 adet domatesi küp küp doğrayıp ek edin ve domatesler pişene dek kavurduktan sonra maydanozları katarak kavurun ve ocağın altını kapatın.
- Patatesleri alta dizin üzerine patlıcanları dizin üstüne kıymalı harcı paylaştırın.
- Biber ve domateslerle süsleyin.
- Sosu için gereçleri karıştırın, fırın tepsisine ek edin.
- 190 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirerek servis yapın.
Patatesli Ve Patlıcanlı Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








