Patatesli Ve Patlıcanlı Oturtma

Patatesli Ve Patlıcanlı Oturtma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 adet domates
  • 4 adet sivri biber (2 tanesi üstü için)
  • 1 tutam maydanoz
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Sosu için:

  • 1 çay bardağı domates sosu
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Patatesli Ve Patlıcanlı Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyun ve yuvarlak yuvarlak dilimledikten sonra tuzlu suda acı sularının çıkması için yaklaşık 15 dakika bekletin.
  2. Patatesleri yuvarlak yuvarlak dilimleyin ,ardından bir kızartma tavasına kızartma için gereken sıvı yağı alın ve durulayıp kuruladığınız patlıcanları gerili önlü kızartın.
  3. Patatesleri artlı önlü kızartın patatesler kızarırken soğanı küp küp doğrayın, sarımsakları da ince ince doğrayın ve farklı bir tavada ısıttığınız zeytinyağında pembeleşene dek kavurun.
  4. Kıymayı ekleyin ve kıymanın rengi dönene dek kavurduktan sonra içine salçaları ve baharatları ekleyin.
  5. 2 adet domatesi küp küp doğrayıp ek edin ve domatesler pişene dek kavurduktan sonra maydanozları katarak kavurun ve ocağın altını kapatın.
  6. Patatesleri alta dizin üzerine patlıcanları dizin üstüne kıymalı harcı paylaştırın.
  7. Biber ve domateslerle süsleyin.
  8. Sosu için gereçleri karıştırın, fırın tepsisine ek edin.
  9. 190 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirerek servis yapın.

Patatesli Ve Patlıcanlı Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Net Ölçülü İrmik Helvası
Tatlı Patatesli Ve Kabaklı Maş Fasulyesi (Vegan)
Top Kek
Tereyağlı Pirinç Pilavı
Kuru Üzümlu Kakaolu Nişastalı Pamuk Kek
Havuç Kızartması
Hdabla | © 2025 |