Sulu Tavuk Yemeği

Sulu Tavuk Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 1 tane orta uzunluk soğan
  • 1 tane domates
  • 1 tane biber
  • 1 diş sarımsak
  • Dolu dolu bir yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 2-3 adet defne yaprağı

Sulu Tavuk Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tavuğu temizleyip ayıklayıp yemeklik olacak halde doğrayalım. Soğan biber ve domateside doğrayıp hazır edelim.
  2. İdeal bir tencereye zeytinyağını koyup doğradığımız soğanlarıda ekleyip kavuralım.
  3. Ardından salçayıda ekleyip bir iki sefer karıştırıp doğranmış biberleri ek edelim.
  4. Sonra sırasıyla doğranmış domatesleri ve tavuklarıda ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
  5. Bu evrede tencerenin altını kısıp beş dk kadar tavuğun suyunu salmasını bekleyelim.
  6. Tavuklar sulanınca üstü bata olacak biçimde suyunu ekleyip defne yapraklarını atalım.
  7. Tuzunu ayarlayıp isteğinize nazaran baharat ekleyebilirsiniz.
  8. Tavuklar pişince ocaktan alıp servise hazır hale getirelim. Afiyet olsun ❤️.

Sulu Tavuk Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Magnolia
Akışkan Nutellalı Muffin
Patlıcanlı Balon Börek (Videolu)
Buzlukta Kışlık Dolma Biber
Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Tatlısı ( Çok Pratik)
Balık Çorbası
Hdabla | © 2025 |