Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Tatlısı ( Çok Pratik)

Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Tatlısı ( Çok Pratik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet damla sakızı
  • 1 paket vanilya

Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Tatlısı ( Çok Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Damla sakızı vanilya ve tereyağı dışında bütün gereçler uygun bir tencerede homojen hale gelecek formda karıştırılır ve orta ateşte pişirilir.
  2. Kaynadıktan sonra altı kapatılır ,üzerine tereyağı ve vanilya son olarak sakız ek edilir ve güzelce karıştırılır.
  3. Tamamen karıştırıldığında emin olduktan sonra borcama bir yemek kaşığı sıvı yağ bir yemek kaşığı su ek edilir.
  4. Yumurta fırçasıyla güzelce yayılır ve üzerine sıcak muhallebi dökülü.
  5. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırılır ve yaklaşık 2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir afiyet olsun.

Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Tatlısı ( Çok Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kahve Çekirdeği Kurabiye (Enfes)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saçaklı Tatlı
Pastanelerde Satılan O Ünlü Kapkek Tarifi (Videolu)
Fenomen Pasta Despotico
Fırında Köfte Patates
Yufka Ekmek Çanağında Tereyağlı, Pekmezli Yumurta
Tiramisu Topları
Hdabla | © 2025 |