Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Tatlısı ( Çok Pratik)

Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Tatlısı ( Çok Pratik) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet damla sakızı
- 1 paket vanilya
Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Tatlısı ( Çok Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Damla sakızı vanilya ve tereyağı dışında bütün gereçler uygun bir tencerede homojen hale gelecek formda karıştırılır ve orta ateşte pişirilir.
- Kaynadıktan sonra altı kapatılır ,üzerine tereyağı ve vanilya son olarak sakız ek edilir ve güzelce karıştırılır.
- Tamamen karıştırıldığında emin olduktan sonra borcama bir yemek kaşığı sıvı yağ bir yemek kaşığı su ek edilir.
- Yumurta fırçasıyla güzelce yayılır ve üzerine sıcak muhallebi dökülü.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırılır ve yaklaşık 2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir afiyet olsun.
Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Tatlısı ( Çok Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
