Sulu Köfte
Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağından 1 parmak eksik ince bulgur (bulgur çok sevmiyorsanız yarım su bardağı da koyabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı bul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kimyon
Sulu köfte için;
- 1 litre su (önce den su kaynatılsın )
- Hazırladığımız misket köfte
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber (dilerseniz sevdiğiniz baharatı ekleyebilirsiniz)
Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yoğurma kabına kıymayı ve öteki gereçleri ekleyip, rendelediğimiz soğanı da ekleyip, içerisine koyup, baharatlarla birlikte karıştıralım.
- Daha sonra bir misket biçiminde yuvarlayalım, bir tanesi bir çay bardağı suyun içine atalım dağılmazsa köfteniz olmuştur şayet dağılırsa birazcık daha bulgur ekleyebilirsiniz.
- Bir kasenin içine su alıp, elinizi ıslatıp, yapışmaması için yuvarlayabilirsiniz. Sıvı olabilir zira daha sonra yuvarladığımız misketleri biraz unlayıp buzlukta dondurabiliriz.
- Bir litre suyumuzu alıp kaynatalım daha sonra içerisine yuvarladığımız misket köftelerimizi koyalım.
- Bir tavanın içerisinde yarım çay bardağı sıvı yağımızı alıp soğanımızla birlikte pembeleşene kadar kavuralım.
- Daha sonra salçalarınızı ekleyip, dilediğiniz tuz ve baharatları ekleyelim, kaynayan köftenin içerisinde koyup özleşmesini bekleyene kadar kaynatabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ♥️🌹
Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











