Sulu Köfte

Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik ince bulgur (bulgur çok sevmiyorsanız yarım su bardağı da koyabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı bul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kimyon

Sulu köfte için;

  • 1 litre su (önce den su kaynatılsın )
  • Hazırladığımız misket köfte
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber (dilerseniz sevdiğiniz baharatı ekleyebilirsiniz)

Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yoğurma kabına kıymayı ve öteki gereçleri ekleyip, rendelediğimiz soğanı da ekleyip, içerisine koyup, baharatlarla birlikte karıştıralım.
  2. Daha sonra bir misket biçiminde yuvarlayalım, bir tanesi bir çay bardağı suyun içine atalım dağılmazsa köfteniz olmuştur şayet dağılırsa birazcık daha bulgur ekleyebilirsiniz.
  3. Bir kasenin içine su alıp, elinizi ıslatıp, yapışmaması için yuvarlayabilirsiniz. Sıvı olabilir zira daha sonra yuvarladığımız misketleri biraz unlayıp buzlukta dondurabiliriz.
  4. Bir litre suyumuzu alıp kaynatalım daha sonra içerisine yuvarladığımız misket köftelerimizi koyalım.
  5. Bir tavanın içerisinde yarım çay bardağı sıvı yağımızı alıp soğanımızla birlikte pembeleşene kadar kavuralım.
  6. Daha sonra salçalarınızı ekleyip, dilediğiniz tuz ve baharatları ekleyelim, kaynayan köftenin içerisinde koyup özleşmesini bekleyene kadar kaynatabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ♥️🌹

Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İlikli Kemik Sulu Mercimek Çorbası
Tavuklu Bezelye Yemeği
Ekşi Mayalı Siyez Ekmeği
Yumurta Salatası
Başka Fırın Tavuk Yemeyeceksiniz (Müthiş Marinasyon)
Çıtır Tohum Kraker (Videolu)
Hdabla | © 2025 |