İlikli Kemik Sulu Mercimek Çorbası

İlikli Kemik Sulu Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı yıkanmış mercimek
- Yarım kavanoz ilikli kemik suyu
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Çeyrek çay kaşığı kara biber
- 1.5 çay kaşığı kaya tuzu
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 700 ml kaynamış su
Yetmezse;
- 200 ml kaynamış su ilave
İlikli Kemik Sulu Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencere zeytinyağı koyulur daha sonra üzerine iki buçuk su bardağı yıkanmış mercimek ilave edilir ve kavrulur. Orta ateşte imalata başlanır.
- Kavurma süreci bittikten sonra yarım kavanoz âlâ ki kemik suyu tencereye ek edilir ortalama 10 dakika boyunca karıştırma suretiyle mercimeklere kemik suyu işlemesi sağlanır.
- Daha sonra bir buçuk çay kaşığı kaya tuzu çeyrek çay kaşığı karabiber bir çay kaşığı kırmızı pul biber ek edilir.
- 3-4 dakika civarı baharatların harmanlanması ile tencereye 700 ml kaynamış su ek edilir orta ara karıştırılır.
- Ortalama 20 dakika mühletle orta ara karıştırılarak sürece devam edilir.
- Su yetmez ise 200 ml yedekte duran kaynamış su ek edilir.
- Mercimeklerin parçalanması ile çorbamızın piştiğini anlarız. Pencerenin kapağını kapatarak 10 dakika demlenmeye bırakılır.
- Havuç sevmeyen çocuklarımız var ise birinci başta doğradığımız havuçları çorbamız ile birlikte pişirebiliriz.
Afiyet olsun.
İlikli Kemik Sulu Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


