Sulu Köfte

Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 4 adet orta uzunluk patates
- 3 adet havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 2 adet soğan (1 tanesi köfte içine)
- 1 çay bardağı kısırlık bulgur
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kadar un
- 2 adet defne yaprağı
- Kekik
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
Üzeri için;
- Maydanoz
Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıyma, bulgur, baharat, rendelenmiş soğan, un güzelce yoğurup minik minik köfteler haline getirin.
- Tencereye ince doğranmış soğan küp küp doğranmış havuç patates ekleyip, yağda çevirin bezelye ve salça ekleyip üzerini geçene kadar sıcak su ekleyin.
- Köfteleri tavada yağda çevirip yemeğe ek edip, içine 2 adet defne yaprağı ekleyin altını kısıp, pişmeye bırakın. Patates ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Deneyenlere afiyet olsun.
Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



