Su Böreği

Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 2.-3 damla sirke
- Aldığı kadar un
Ara katlar için;
- Tereyağı (yaklaşık 125 gram kadar)
İç gereci için;
- 2 küp beyaz peynir
- 1 büyük dilim kaşar peynir
- Yarım avuç maydanoz
Haşlamak için;
- Geniş bir tencere yarıya kadar su
- Bir çimdik tuz
Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün gereçler yoğurma kasesine alınır.
- Biraz çırpılır yavaş yavaş un eklenir,ü çok sert olmayacak ve çok yumuşak olmayacak kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir. Dinlenmeye bırakılır.
- O sırada tencereye su ve tuz koyulur kaynatılır.
- Ayrı bir kap alınır ve içine soğuk koyulur(işlem suratı ilerlemesi için). Yan yana olursa daha süratli süreç yapabiliriz.
- Bir cezvede tereyağı eritilir ve peynirli iç harç hazırlanır.
- Beyaz peynirler, kaşar peyniri ve maydanozlar kesilir.
- Hamurlar oklava yardımıyla açılır.
- Hamurları açar açmaz kaynar suya sonra soğuk suya akabinde tepsiye koyulur. Ve her kat sonrası tereyağ sürülür.
- 2 yufkadan sonra içine peynir harcı koyulur.
- Tekrar hamur açılır tıpkı biçimde kaynar suya sonra soğuk suya koyulup şoklanır ve tepsiye serilir. ( tepsiye büzüştürerek seriniz tam düz olmasın daha katmanlı ve dolu dolu durur).
- İsterseniz iki yufkadan isterseniz üç yufkadan böreğin katını ayarlayabilirsiniz tam ortasına peynir harçtan döküldükten sonra tıpkı formda iki yahut üç yufkadan üstü kapatılır.
- En üstte artan tereyağı dökülüyor çörek otu ve susam ile süsleyebilirsiniz. Sonra börek dilimlenir ve 200 derecelik fırına gönderilir.
- Ben de toplamda 6 tane beze çıktı. (4 tepsiye kullandım ikisini tekrar ikiye bölerek açtım ve tava böreği olarak kullandım). 180 ila 200 derecelik fırında yaklaşık 1 saat pişirilir.
Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


