Yumurtalı Nohut Ezmesi

Yumurtalı Nohut Ezmesi Tanımı İçin Malzemeler

Ezme için:

  • Kavanozda nohut 570/400 gr (kabuğu soyulacak)
  • 2 diş sarımsak
  • Çeyrek çay bardağı tahin
  • 1 avuç dolusu ceviz
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz (dikkatli ekleyin)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı

Yumurta için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • 5 adet yumurta

Üzeri için;

  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Zeytinyağ

Yumurtalı Nohut Ezmesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm ezme gerecini rondoya koyup pürüzsüz olana kadar geçirin.
  2. Yumurta için; tereyağını eritin, yumurtaları daima karıştırarak pişirin.
  3. Sıcak yumurtaları ezmeyle birleştirip, ezerek karıştırın. Son olarak maydanozu da ekleyip karıştırın.
  4. Servis tabağına ezmeyi koyup, üzerine zeytin yağ gezdirin. Afiyet olsun.

Not:Ezme çok aşırı katı gelirse rondodan geçirdiğinizde yarım çay bardağı kadar denetimi soğuk su eği yapın.

Yumurtalı Nohut Ezmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taze Fasulye (Videolu)
Mercimek Mantısı (Videolu)
Kremalı Domates Çorbası
Normal Tencerede Etli Kuru Fasulye
Cocostar Pasta
Fırında Paçanga Böreği (Efsane Lezzet)
Hdabla | © 2024 |