Starbucks Kurabiye
Starbucks Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 110 gram büsbütün eritilmiş tereyağı (katı olarak yaklaşık 7-8 yemek kaşığı yapar)
- Su bardağın 1/3 kadar esmer şeker (100 gr)
- Yarım su bardağı beyaz toz şeker (65 gr)
- 1 büyük uzunluk yumurta
- Şeker vanilin
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı şeker
- 1 su bardağı + yarım su bardağından biraz daha az un (yaklaşık 150 gr)
- 100 gram biter çikolata
- 50 gram sütlü çikolata
Starbucks Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını yeterlice eritip, iki çeşit şekeri katıp karıştırın (kum üzere görünmesi gerekiyor)
- Yumurtayı ekleyip karıştırın.
- Kuru materyalleri katın un karbonat tuz.
- Kıvamı çok katı değil hafif yumuşak olacak sonrasında çikolatayı dilimleyip, katın isterseniz yalnızca 100 gram kullanabilirsiniz oda kâfi olur.
- Hamuru buzdolabına koyun en az 1 saat dinlensin.
- Dondurma kaşığı yardımıyla tepsiye dizin ortalarında kesinlikle 5 cm olsun zira yayılıyorlar.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin yaklaşık 12 dakika kadar pişsin kenarları kalkana kadar pişsin.
- Kurabiyeleri kaldırmadan tepside 5 dakika soğutun sonra isteğe bağlı tüketebilirsiniz.
Starbucks Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








