Portakallı Çatlak Kurabiye

Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • Çeyrek çay bardağı portakal suyu
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (şart değil)

Bulamak için;

  • Bolca pudra şekeri

Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri 4-5 dk güzelce çırpalım sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyip tekrar çırpalım. Daha sonra portakal kabuğu, rendesi, zerdeçal, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim spatula ile karıştıralım.
  2. Son olarak yavaş yavaş unu ekleyip spatula ile karıştırmaya devam edelim. Ele yapışan bir hamur olacak üzerini streç sinema ile kapatıp, en az 1 saat buzdolabında bekletelim. (ben akşamdan yaptım buzdolabına koydum sabah form verdim)
  3. Buzdolabından çıkarıp ceviz büyüklüğünde modüller koparalım çokça pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  4. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 15 dk pişirelim. Bu süreyi aşmasın. Fırından çıkınca yumuşak olacaktır soğuyana kadar dokunmayalım soğuduktan sonra kurabiyelerimiz hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋

Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuk Kıymalı Biber Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Magnolia
Kabaran Pişi
Fırınsız Gevrek Kurabiye
Orman Meyveli Tart Kek
Buz Gibi Çilek Şerbeti
Patlıcan Kebabı
Hdabla | © 2025 |