Soya Soslu Tavuk Baget

Soya Soslu Tavuk Baget Tanımı İçin Malzemeler
- 8-9 adet tavuk baget
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı dolusu pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber (Tuz yok soya sosu tuzlu olduğu için)
Ayrıca;
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet orta uzunluk kırmızı soğan
- 2 diş minik doğranmış sarımsak
- 1 küçük şişe maden suyu (200 ml)
Soya Soslu Tavuk Baget Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavukları temizleyip yıkayıp üzerine bir iki çizikler atın.
- Derin bir kabın içine sosu için gerekli materyalleri ek edip güzelce karıştırın, hafif kurulanmış tavukları içine ekleyip güzelce harmanlayın.
- Üzerini kapatın ve buzdolabında en az yarım saat kadar dinlendirin.
- Uygun bir tavaya sıvı yağı ekleyin ısınınca tavuk etlerini tavaya dizip önlü artlı beşer dakika kadar mühürleyip bir tabağa alın.
- Aynı tavanın içine yarım ay biçiminde doğranmış soğan ve sarımsakları ek edip hafif kavurun.
- Üzerine tavuk etlerini sıralayın üzerine bir küçük şişe maden suyunu döküp ocağın altını kısın kapağını kapatıp 30 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
- Pilav yada patates püresi eşliğinde üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.
Soya Soslu Tavuk Baget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










