Kalburabastı

Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram yumuşak tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Şerbeti için;
- 2.5-3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Arası için;
- Fıstık
- Ceviz
- Fındık
Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti hazırlayalım.
- Şekeri, suyu ve bir dilim limonu tencereye alalım, kaynamaya başlayınca orta ateşte 15-16 dakika kaynatalım. Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Hamur için karıştırma kabına yumuşamış tereyağını,sıvı yağ, yoğurt, irmik, yumurta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
- Yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur yoğuralım.
- Hamuru ceviz büyüklüğünde modüller halinde alıp yuvarlayalım ve kalıbın üzerine koyup biraz bastırarak içine ceviz koyup kapatalım.
- Birleştirdiğimiz yeri altta kalacak formda tepsiye dizelim. Bütün hamuru bu biçimde bitirelim.
- 180 derece evvelden ısıtılmış alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkar çıkmaz şerbeti üzerine dökelim.
- Tatlı sıcak şerbet ılık olacak. 15 dakika sonra tatlıyı zıt çevirip şerbeti içine yeterlice çekmesini sağlayın.
Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
