Kalburabastı

Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram yumuşak tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Şerbeti için;

  • 2.5-3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Arası için;

  • Fıstık
  • Ceviz
  • Fındık

Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbeti hazırlayalım.
  2. Şekeri, suyu ve bir dilim limonu tencereye alalım, kaynamaya başlayınca orta ateşte 15-16 dakika kaynatalım. Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  3. Hamur için karıştırma kabına yumuşamış tereyağını,sıvı yağ, yoğurt, irmik, yumurta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  4. Yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur yoğuralım.
  5. Hamuru ceviz büyüklüğünde modüller halinde alıp yuvarlayalım ve kalıbın üzerine koyup biraz bastırarak içine ceviz koyup kapatalım.
  6. Birleştirdiğimiz yeri altta kalacak formda tepsiye dizelim. Bütün hamuru bu biçimde bitirelim.
  7. 180 derece evvelden ısıtılmış alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim.
  8. Fırından çıkar çıkmaz şerbeti üzerine dökelim.
  9. Tatlı sıcak şerbet ılık olacak. 15 dakika sonra tatlıyı zıt çevirip şerbeti içine yeterlice çekmesini sağlayın.

Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Havuçlu Tarçınlı Anne Keki
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gelin Pastam
Zeytinyağlı Zahmetsiz Kış Türlüsü
Tavuklu Pirinç Pilavı Ve Kaşık Salata
Kuskus Salatası
Brokoli Çorbası
Lokum Gibi Ayva Tatlısı
Hdabla | © 2025 |