Soslu Sebzeli Et Yemeği

Soslu Sebzeli Et Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 600g dana eti (eti kasabınızdan yumuşak sırt yahut antrikot üzere isteyip doğratabilirsiniz.)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 adet soğan
  • 1 büyük havuç
  • 2 yeşil biber
  • 1 kırmızı kapya biber ️
  • 1 yemek kaşığı salça (biber salçası kullandım)
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 400ml su yahut zerzevat suyu (2 su bardağı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1’er çay kaşığı kırmızı toz biber ️
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 diş taze ezilmiş sarımsak

Soslu Sebzeli Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etleri jülyen kesip, soya sosu ve zeytinyağ ile marine edin, 1 saat buzdolabında bekletin.
  2. Döküm tencereyi boşken üç dk kadar ısıtıp etleri ek edin, rengi dönene kadar kavurun, kendi saldığı su ile kapağını kapatarak pişirin. Dilerseniz yarım çay bardağı su ekleyebilirsiniz.
  3. Pişen etlere tereyağ ekleyip kavurun. Jülyen doğranmış zerzevatları ekleyip soteleyin. Salçayı da ek edin biraz kavurun.
  4. Baharatlarını ve nişastayı su yahut zerzevat suyu ile karıştırıp üzerine ek edin. Kaynayınca kapağını kapatıp orta ateş kısık ateş ortası yarım saat daha pişirin. 5-10 dakika dinlendirin.

Not:Eti kasabınızdan yumuşak sırt yahut antrikot üzere isteyip doğratabilirsiniz.

Soslu Sebzeli Et Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rulo Pasta
Bebekler İçin Fırında Patates Köftesi
Fırında Köfte Patates
Starbucks Kurabiyesi
5 Dakikada Fit Helva ( Anne Sütü Arttırıcı )
Ev Yapımı Limonata
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet