Ispanaklı Petibör Ekler

Ispanaklı Petibör Ekler Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 1 pk vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 paket krem şanti (piştikten sonra eklenecek)

Ispanaklı Petibör Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Krema için şanti hariç başka materyalleri karıştırıp ocağa alalım.Karıştırarak pişirelim.
  2. Kaynamaya başlayınca 5 dakıka daha pişirip ocaktan alalım.
  3. Soğuyunca krem şantiye ekleyip çırpıcıyla çekelim.
  4. Kek için, yumurta ve şekeri çırpalım.
  5. 8-9 yaprak ıspanağı 1 su bardağı suda 4 dakika haşlayıp blandrla çekelim.
  6. Diğer materyalleri ekletip spatulayla alttan üste karıştırıp yağlı kağıt derdiğimiz tepsiye yayalım.
  7. Spatulayla eşit halde yayalım.
  8. 160 derece fırında 15 dakika pişirelim.
  9. Fırından çıkınca aykırı çevirip bardakla keselim.
  10. Kremayı sıkıp süsleyip servis edelim.

Afiyet olsun.

Ispanaklı Petibör Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fırında Patatesli Tavuk
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Dökme Böreği
Yazın Tadı Magnolia
Bebe Bisküvili Nescafeli Sütlü Tatlı
Kral Tacı Kuzu Kaburga
Şerit Poğaça
Pişi Tarifi
Hdabla | © 2025 |