Ispanaklı Petibör Ekler

Ispanaklı Petibör Ekler Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 1 pk vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 paket krem şanti (piştikten sonra eklenecek)
Ispanaklı Petibör Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krema için şanti hariç başka materyalleri karıştırıp ocağa alalım.Karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca 5 dakıka daha pişirip ocaktan alalım.
- Soğuyunca krem şantiye ekleyip çırpıcıyla çekelim.
- Kek için, yumurta ve şekeri çırpalım.
- 8-9 yaprak ıspanağı 1 su bardağı suda 4 dakika haşlayıp blandrla çekelim.
- Diğer materyalleri ekletip spatulayla alttan üste karıştırıp yağlı kağıt derdiğimiz tepsiye yayalım.
- Spatulayla eşit halde yayalım.
- 160 derece fırında 15 dakika pişirelim.
- Fırından çıkınca aykırı çevirip bardakla keselim.
- Kremayı sıkıp süsleyip servis edelim.
Afiyet olsun.
Ispanaklı Petibör Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




