Çilek Reçeli

Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg çilek
- 1 kg şeker
- 1 çay kaşığı tereyağı
- Bir fiske tuz
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çileği hoş temizleyip yıkayalım süzgeç de suyunu süzdürelim.
- Süzülmüş olan çilekleri bireyle alıp tencereye koyalım birebir kimseyle şekerini çileğin üzerine koyalım ağzını kapatıp sabaha kadar bekletelim.
- Ertesi günü ocağa alıp orta sıra karıştırarak orta ateşte kaynatalım.
- Kaynamaya başlayınca bir çay kaşığı tereyağı ,limon tuzu ve tuzunu ek edip 20 dakika kadar kaynatalım afiyet olsun.
Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



