Çilek Reçeli

Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg çilek
  • 1 kg şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • Bir fiske tuz
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çileği hoş temizleyip yıkayalım süzgeç de suyunu süzdürelim.
  2. Süzülmüş olan çilekleri bireyle alıp tencereye koyalım birebir kimseyle şekerini çileğin üzerine koyalım ağzını kapatıp sabaha kadar bekletelim.
  3. Ertesi günü ocağa alıp orta sıra karıştırarak orta ateşte kaynatalım.
  4. Kaynamaya başlayınca bir çay kaşığı tereyağı ,limon tuzu ve tuzunu ek edip 20 dakika kadar kaynatalım afiyet olsun.

Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilekli Labneli Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiramisu Tarifi
Limonlu Cheesecake
Kumpir
Közlenmiş Sebzeler Mezesi (Etimek Tabağında)
Yaş Pasta Lezzetinde Bisküvili Pasta (Videolu)
Çökelek Semirseği (Kilis Usulü)
Hdabla | © 2025 |