Somun Ekmeği
Somun Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- ️300 ml soğuk su (1,5 su bardağı)
- ️50 ml yoğurt (2 yemek kaşığı)
- ️21 g kuru maya
- ️1,5 tatlı kaşığı tuz
- ️1 tatlı kaşığı şeker
- ️500 gram un
️Üzeri için:
- ️1 tatlı kaşığı yoğurt
- ️2 yemek kaşığı su
Somun Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için gerekli tüm materyalleri bir kaseye alıp düzgünce yoğurun.
- Yoğurduktan sonra bir gün buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen hamuru 2 kesime bölün.
- Elinizle yuvarlak tabak büyüklüğünde hal verin.
- Hamuru üstten aşağıya hakikat yavaşça rulo yapıp parmaklarınızla yavaşça hamurun içine bastırın.
- Bu süreci hamurun sonuna kadar yapın.
- Son olarak hamuru parmaklarınızla soldan sağa yanlışsız yapıştırın.
- Şimdi hamurları pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye yan yana koyun ve 1 saat sonra tekrar mayalanmaya bırakın.
- Mayalanmış hamurların kenarını üstten aşana keskin bir bıçakla kesip, üzerine yoğurt ve su karışımını sürün.
- Tepsiyi fırına koymadan evvel, evvelce ısıtılmış fırında buhar oluşması için iki kase su koymalısınız.
- 220° fırında yaklaşık 25-30 dakika denetimli bir halde pişirin.
Somun Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















