Soğuk Baklavaya Rakip Pasta

Soğuk Baklavaya Rakip Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un +1/4 (çeyrek) su bardağı un
- 1/2 (yarım) çay bardağı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Pastacı kreması;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 60 gr beyaz çikolata
- 1 paket vanilya
- 1 poşet kremsanti
- Yarım krema (100 gr)
Kekin ortalarına dökmek için;
- Süt (her katına iki kepçe yeterli)
Arası için;
- Fıstık parçaları
Soğuk Baklavaya Rakip Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pastacı kreması için süt ,şeker ,un ve nişasta bir tencere de daima karıştırarak pişirilir.
- Göz göz olunca bir iki dk daha pişmeye bırakılır ,sonra altı kapatılır.
- Ardından içine beyaz çikolata ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım, büsbütün soğuduktan sonra içine evvel kremşanti koyup çırpalım sonra kremayı da ekleyip bir iki dk çırpıp soğuk bir yere alalım.
- Kek içinde öncelikle yumurta ve şeker uygunca 4 5 dk çırpılır.
- Ardından öteki malzemelr eklenip çırpılır büyük yuvarlak borcam yahut kare borcama yağlı kağıt serilir ve kek hamuru dökülür hamurun borcamın her tarafına eşit döküldüğünden emin olun sonra evvelce ısıtılmış 180°lik fırında pişirilir.
- Pişen kek büsbütün soğuduktan sonra bir bıçak yardımıyla ortasından ikiye ayıralım ayırdığımız keklerden bir adedini borcama yerleştirelim.
- Üzerine her tarafına olacak formda iki kepçe süt dökelim, sonra pastacı kremasının yarısını dökelim.
- Üzerine de antep fıstığı parçacıklarını serpiştirelim, akabinde kalan ikinci keki de yerleştirelim onun üzerine de iki kepçe süt döküp pastacı kremasının kalanını dökelim .
- Güzelce yaydıktan sonra süsleme olarak (antep fıstığı tozu, parçacıklarını) yahut rendelenmiş çikolata vs olarak süsleyebilirsiniz.
Soğuk Baklavaya Rakip Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

