Soğuk Baklava

Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 50 adet baklavalık yufka
  • 250 gram sade yağ
  • 1 su bardağı ceviz çekilmiş
  • Yarım su bardağı fıstık

Şerbet için;

  • 1 su bardağı su
  • 1-5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet vanilya

Üzerine

  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 80 gram tablet çikolata
  • Toz fıstık

Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için su ,şeker ocağa alınır kaynamaya başlayınca üzerine süt vanilya ek edilip karıştırılır.
  2. Yağ eritilir yufkalar tepsinin ölçüsünde kesilip yağlanmış tepsiye teker teker konulur her yufkanın üzeri fırça yardımı ile yağlanır, kesilen kesimlerde ortalara yeniden yağlanarak konulup kıymetlendirilir.
  3. Yufkaların yarısına geldikten sora üzerine fıstık ve ceviz serpilir kalan yufkalar da birebir halde yağlanarak üzerine konulur.
  4. Dilimlenip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  5. Baklavanın birinci sıcaklığı çıktıktan sora soğuk şerbet dökülür şerbeti çekinceye kadar dinlenmeye bırakılır.
  6. Kakao pudra şekeri karıştırılır süzgeç yardımı ile baklavanın üzerine serpilir.
  7. Çikolata rendelenir üzerine serpilip fıstık ile süslenir. Yemeye hazır deneyeceklere afiyetolsun😊.

Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahar Köftesi
Siyah Pirinçli Sütlaç
Mini Cookie
Patates Mantısı (Videolu)
Anjelik Erik Marmelatı
Ezmeli Kebap (Közlenmiş Sebzeler İle Tam Bir Lezzet Şöleni)
Hdabla | © 2025 |