Ezmeli Kebap (Közlenmiş Sebzeler İle Tam Bir Lezzet Şöleni)

Ezmeli Kebap (Közlenmiş Sebzeler İle Tam Bir Lezzet Şöleni) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane kapya biber
  • 3 tane patlıcan
  • 3 tane domates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Pul biber

Köftesi için gereçler;

  • 600 gr orta yağlı kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane orta uzunluk kapya biber
  • 1 su bardağı çekilmiş ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 diş sarımsak

Üzerinin sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Üzerinin hamuru için;

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hamurun üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Biraz susam
  • Biraz çörek otu

Ezmeli Kebap (Közlenmiş Sebzeler İle Tam Bir Lezzet Şöleni) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeleri közleyip kabuklarını soyup doğruyoruz, bir tane kuru soğanı halka olarak doğrayıp bir yemek kaşığı tereyağında hafif soteliyoruz .
  2. Bir yemek kaşığı salçayı üzerine ekleyip karıştırıp yarım çay bardağı az suyu ek ediyoruz ,salçanın açılması için közleyip doğradığımız zerzevatları üzerine bırakıyoruz.
  3. Birkaç dakika soteleyip tuzunu ve pul biberi ekleyip borcama alıyoruz.
  4. Diğer yandan et köftenin materyallerini karıştırıp kapya biberi rondo da çekip suyunu sıkıp içine bırakıyoruz, bir tane soğanı da rendeleyip 3-4 dakika yoğuruyoruz.
  5. Uzun form verip borcama sebzelerin üzerine diziyoruz.
  6. Tereyağı ve sıvı yağ eritip üzerine kırmızı toz biberi döküp köftelerin üzerine döküyoruz 15-20 dakika 170 derecede köfteler kızarıncaya dek pişiriyoruz.
  7. Hamur için tüm gereçleri yoğurup açıp borcamın üzerine kapatıyoruz bir yumurta sarısı sürüp susam yahut çörek otu serpip üzerindeki ekmek kızarana kadar pişiriyoruz sıcak sıcak servis yapıyoruz.
  8. Ben iki borcam yaptığım için sizlere bir borcam ölçüsü verdim kalabalık konuğum olduğu için o kadar hafif ve lezzetli oldu ki ne kadar yediğinizin farkına varamayacaksınız sunumu lezzeti şahane bir yemek bilhassa ramazan sofralarına herkese tavsiye ederim.

Ezmeli Kebap (Közlenmiş Sebzeler İle Tam Bir Lezzet Şöleni) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Siyah Beyaz Kurabiye Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Özbek Pilavı
Nohutlu Brokoli Salatası
Kremalı Milföy Tatlısı
Herkesin Hayran Kalacağı Meze
Kahvaltılık Peynir Domates
Kaba Pancar Yemeği Tarifi (Amasya)
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet