Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 9-10 adet orta uzunluk soğan ( şayet büyük soğan kullanıyorsanız 6-7 adet kâfi olur )
  • 1 su bardağı pirinç
  • 200 gram kıyma
  • 2 diş sarımsak ( bende yoktu, toz kullandım )
  • 1 adet soğan ( dolgu için )
  • 1/2 (yarım) kutu konserve domates ( 200 gr )
  • Maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2,5 su bardağı su ( 500 ml )
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanların kabuğunu soyalım ve kök kısmını da alalım. Ortasına tam orta kısmına gelene kadar kesik atalım ve uygunca yıkayalım.
  2. Tencereye su doldurup soğanları içerisine koyup 10-15dakika kaynatalım. O orta iç harcını hazırlayalım.
  3. Soğanı ve sarımsağı rendeleyelim. Pirinci güzelce yıkayıp üzerine ekleyelim. Dana kıymayı ( dilerseniz etsiz de yapabilirsiniz )
  4. Domates ve biber salçayı, nar ekşisini, baharatları, maydanozu ve zeytinyağını ekleyip güzelce harmanlayalım.
  5. Pişen soğanları süzelim ve dış kabuğundan başlayacak halde iç harcından koyup sarmaya başlayalım ( lütfen soğanın zarlarını da almayı ihmal etmeyin ).
  6. Sardığımız soğanları dikiş kısmı alta gelecek biçimde tencereye dizelim.
  7. Tüm soğanları tamamladıktan sonra sosunu hazırlayalım.
  8. Sos için domates salçası, nar ekşisi, tuz ve suyu koyup güzelce çırpalım. Soğanların üzerini örtecek biçimde sosundan gezdirelim.
  9. İlk etapta 10 dakika orta ateşde ocakta kapağı kapalı bir biçimde ön pişirmeye alalım akabinde evvelden ısıtılmış fırında fanlı ayarda, 190 derecede, 45 dakika boyunca pişirelim.
  10. Ve yemeğimiz servise hazır. Yoğurtla çok nefis oluyor. Afiyet şeker olsun.

Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamur Yoğurmadan Pratik Gözleme
Fırın Poşetinde Tavuk
Rulo Pasta
Ezogelin Çorbası Tarifi
Favoriniz Olacak Sos Tarifi
Patlıcan Kızartması
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet