Soğan Çorbası

Soğan Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adat kuru soğan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Soğan Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanımızı kesiyoruz ve içerisine yağ koyduğumuz tenceremizde koyuyoruz soğanların kokusu çıkana kadar kavuruyoruz (soğanlar tam pembeleşmesin)
- Soğanların kokusu çıktıktan sonra içerisine unumuzu koyup, un ile kavuruyoruz ( soğanlar pembeleşmeli ve unun kokusu düzgünce çıkmalı)
- Son olarak üzerine sıcak suyumuzu ek edip, baharatlarımızı ekliyoruz.
- Su kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte soğanlar yumuşayana kadar ocağın altını kapatmıyoruz.
- Soğanlar yumuşadıktan sonra çorbamız hazır afiyet olsun.
Soğan Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







