Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- Yarım su bardağından biraz az portakal suyu
- Yarım su bardağından bir parmak az sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 tepeleme yemek kaşığı kadar nişasta
- 4 su bardağı un (yumuşak bir hamur olmalı una dikkat edelim)
Üzeri için ;
- 3 -4 tane kabukları ince küçük portakal (ince dilimlenmiş olacak)
- Sütlü çikolata
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için oda ısısında yumuşamış margarin ve öteki materyalleri karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur hazır olunca strece sarıp buzdolabına kaldıralım 20 dk falan kalması kâfi.
- Sonra portakalları ince ince dilimleyelim.
- Dilimlenmiş portakalları kağıt havluya dizelim.
- üzerine tekrar kağıt havluyla kapatalım ve hafif bastıralım ki suyunu emsin. Yoksa kurabiyeler çok yumuşayabilir.
- Daha sonra dolaptan hamuru çıkarıp yağlı kağıt üzerine yerleştirip tekrar üzerine yeniden yağlı kağıt serip merdane ile hamuru çok ince olmayacak biçimde açalım açtığımız hamuru su bardağıyla keselim fırın tepsisine kullandığımız yağlı kağıtlardan bir adedini serelim.
- Kestiğimiz kurabiye hamurlarını dizelim.
- Sonra dilimlenmiş portakalları da üzerine yerleştirip hafif bastralım.
- Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 20- 25 dk pişirelim.
- Daha sonra pişen ve soğuyan kurabiyeyi benmari yordamı eritilmiş çikolataya yarısı çikolata olacak biçimde batırıp isteğe nazaran antep fıstığı ile süsleyelim.
Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
