Snickers Pasta Tarifi (20 Cm Kalıp)

Snickers Pasta Tanımı (20 Cm Kalıp) İçin Malzemeler

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 100 gram şeker
  • 80 gram un
  • 20 gram kakao
  • 50 gram süt
  • 30 gram sıvı yağ
  • Bir tutam tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu

Krema için:

  • 400 gram krem peynir (soğuk)
  • 150 gram krema (soğuk)
  • 10 gram vanilin
  • 25 gram pudra şekeri

Karamel için:

  • 150 gram krema (soğuk)
  • 150 gram şeker
  • 50 gram tereyağı
  • Bir tutam tuz

Süsleme / ortalar için:

  • 100 gram tuzsuz yer fıstığı (kavrulmuş, temizlenmiş)

Çikolata sosu:

  • 40 gram bitter çikolata
  • 40 gram sütlü çikolata
  • 40 gram sıvı krema (soğuk)

Snickers Pasta Tanımı (20 Cm Kalıp) Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, bir tutam tuz ve şekeri mikserle 8 dakika çırpın (hafif ve kabarık olana kadar).
  2. Süt ve yağı ekleyin.
  3. Ayrı bir kapta un, kakao ve kabartma tozunu karıştırın.
  4. Kuru karışımı sıvı karışıma 2–3 seferde eleyerek ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırın.
  5. Kalıbın tabanını yağlı kâğıt ile kaplayın.
  6. Hamuru kalıba dökün, evvelce ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  7. Pişen keki kalıpta 10–15 dk bekletin, sonra çıkarıp büsbütün soğumaya bırakın.
  8. Yer fıstıklarını (kavrulmuş değilse) 5–7 dakika fırında kavurun. Kabuklarını temizleyin ve iri kesimler halinde doğrayın.
  9. Şekeri yüksek kenarlı bir tencerede eritin.
  10. Kremayı başka bir kapta kaynatın ve yavaşça ekleyin (kabarmaya başlayacak, korkmayın).
  11. Pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  12. Tereyağı ve tuzu ekleyin, karıştırıp büsbütün soğumaya bırakın.
  13. Kek ve karamel oda sıcaklığına gelince kremayı hazırlayın.
  14. Krem peynir, krema, vanilya ve pudra şekerini 2–3 dakika çırpın (kabarcıklı ve homojen olmalı).
  15. Krem peynir ve kremanın soğuk olması gerekir.
  16. Keki 3 kesime bölün. Birinci kata kremanın 1/3’ünü sürün, üzerine karamelin yarısını yayın, fıstık serpin. Biraz daha krema ekleyin, ikinci katı koyun.
  17. Aynı süreçleri tekrarlayın. Son kata da kalan kremayı sürün, fıstık ve az karamel ekleyin.
  18. Pastayı kek fanusuna koyun. Buzdolabında 2–3 saat dinlendirin.
  19. Çikolata ve kremayı benmari adabı eritin.
  20. Pastanın üzerine gezdirin, dilediğiniz üzere süsleyin.
  21. Sonuç: kat kat snickers lezzetinde, kremalı, karamelli ve fıstıklı enfes bir pasta.

Snickers Pasta Tanımı (20 Cm Kalıp) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamsi Kuşu
Yufka Böreği
Tuzlu Kurabiye
Patatesin En Lezzetli Hali (Videolu)
Diyete Uygun Kıtır (Ketojenik Diyet)
Yulaflı Fit Poğaça
Hdabla | © 2025 |