Siyah Mercimekli Erişte Çorbası (Mutlaka Deneyin)

Siyah Mercimekli Erişte Çorbası (Mutlaka Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı siyah mercimek
- Mercimeği haşlamak için 3-4 bardak su
- 1 su bardağı erişte
- 1 yemek kaşığı dolusu sade yağ
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 2 çorba kaşığı salça(biber+domates)
- 7-8 bardak su
Baharatlar:
- 1,5 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber (isteğinize nazaran arttırabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı himalaya tuzu
Siyah Mercimekli Erişte Çorbası (Mutlaka Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimekleri kısa bir mühlet haşlayıp süzün. Dilerseniz yeşil mercimek de kullanabilirsiniz.
- Tencereye yağları ekleyin ve yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsağı ince ince doğrayıp ekleyin, birkaç dakika kavurun.
- Domates salçası ve biber salçasını tencereye ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Sıcak suyu yahut (et/tavuk suyunu) tencereye ek edin.
- Erişteleri ve evvelce haşlayıp süzdüğünüz siyah mercimekleri ekleyin. Erişteler ve mercimek yumuşayana kadar pişirin (10-15 dakika) süreyi ocağın pişirme ayarına nazaran denetim edin. Mercimekler piştiğinde, çorba çok yoğunlaştı ise kaynamış su ekleyin!.
- Son olarak baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Çorbanızı 2-3 dakika daha kaynatın.
- Çorbayı sıcak olarak servis edin.
- Üzerine kuru nane ya da tereyağında kızdırılmış pul biber gezdirebilirsiniz.
- Yanında limon dilimleriyle sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun❤️.
Siyah Mercimekli Erişte Çorbası (Mutlaka Deneyin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










