Sıvıyağlı Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye
Sıvıyağlı Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yumurta beyazı ( sarıları üzerine)
- 4 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri ( toz şekerle yaparsanız kıyır kıyır olmaz sert olur)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- 6 su bardağı un (kontrollü olun)
Üzeri için :
- Yumurta sarıları
- Çörek otu ve susam
Sıvıyağlı Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı gereçler yoğurma kabında karıştırılır.
- Kuru materyaller eklenir ve elle güzelce yoğrulur.
- Hamurdan bezeler alınır ve tatlı tabağı boyutunda elle açılır ve kenarları bıçakla kesilip kare haline getirilir kareden de uzun fakat çok ince kalınlıkta olmayan çubuklar yapılır.
- Üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu – susam karışımı sürülür ve 180 derecede yaklaşık 20 dk denetimli pişirilir.
- Fırınınızın ayarına nazaran müddet degişebilir.
- Dinlendikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.
Sıvıyağlı Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







