Sıvıyağlı Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye

Sıvıyağlı Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta beyazı ( sarıları üzerine)
  • 4 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri ( toz şekerle yaparsanız kıyır kıyır olmaz sert olur)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un (kontrollü olun)

Üzeri için :

  • Yumurta sarıları
  • Çörek otu ve susam

Sıvıyağlı Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı gereçler yoğurma kabında karıştırılır.
  2. Kuru materyaller eklenir ve elle güzelce yoğrulur.
  3. Hamurdan bezeler alınır ve tatlı tabağı boyutunda elle açılır ve kenarları bıçakla kesilip kare haline getirilir kareden de uzun fakat çok ince kalınlıkta olmayan çubuklar yapılır.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu – susam karışımı sürülür ve 180 derecede yaklaşık 20 dk denetimli pişirilir.
  5. Fırınınızın ayarına nazaran müddet degişebilir.
  6. Dinlendikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.

Sıvıyağlı Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gelin Pastası
Patates Püreli Tavuk Sote
Pratik Misafir Tatlısı
Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi (Kıymasız)
Lavaştan Diyet Börek
Tahinli Kek ( Sadece 3 Malzemeli Enfes )
Hdabla | © 2025 |