Sıkma (Yöresel)
Sıkma (Yöresel) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı tepeleme un
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- Yeterli ölçüde beyaz peynir
- (tercihen kuru soğan ve maydanoz)
- Piştikten sonra üzeri için bir ölçü tereyağı
Sıkma (Yöresel) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un uygun kaba alınır.
- Yağ yoğurt tuz ek edilir.
- Karıştırılarak/yoğurularak su eklenir.
- Yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur 4 kesime bölünür.
- Her modül orta ara un serpilerek merdane/oklava yardımıyla açılır.
- Önceden ısıtılmış yüksek ateşli yapışmaz tavada pişirilir.
- Üzerine tercihen sıcak haldeyken tereyağı sürülür.
- Beyaz peynir konularak rulo halinde sarılır.
Sıkma (Yöresel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














