Safranlı Balık Çorbası

Safranlı Balık Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet levrek başı,kuyruk ve kılçığı (hesabımda olan levrek marin tanımında kullandığım balığın parçaları)
  • 1 çay kaşığından az safran (su ile açın,suyunu dökeceksiniz)
  • Tuz

Balık suyu için;

  • 1 adet havuç (iri doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan (iri doğranmış)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2 adet kereviz sapı+yaprakları(zorunlu değil)
  • 2 ince dilim limon
  • 6 bardak soğuk su
  • 6 ade tane karabiber ya da göz kararı toz karabiber

Servis için;

  • 1 tutam maydanoz/dereotu(hangisini isterseniz)

Safranlı Balık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Balık suyu için gerekli gereçleri tencereye alın.
  2. Kaynama noktasına gelinceye kadar altınını düzgünce kısın ve köpüğünü ortada alarak fokurdatmadan yaklaşık 70 dk pişirin.
  3. Pişirme sırasında çok az suyla açılmış safranı/suyunu dökün pişirmeye devam edin.
  4. Bu müddet içinde balıkları tencereye atıp kısa müddet pişirin(yumuşatın).
  5. Kılçıklarından kalan balık etlerini ayırıp tencereye atın.
  6. Pişince tuzunu atıp karıştırın.
  7. İçine koyduğunuz modüller büyükse süzebilirsiniz değilse direkt servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun🌸.

Safranlı Balık Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Enginar Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

1 Kaşık Yağlı Sebze Kavurması
Yaş Haşhaşlı Kurabiye
Kabune Pilavı
Havuç Salatası
Milföylü Soğuk Baklava
Terbiyeli Tavuk Haşlama
Hdabla | © 2024 |