Şık Desenli Elmalı Tart

Şık Desenli Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
Tart hamuru için;
- 400 gram un
- 190 gram soğuk margarin ya da tereyağ
- 100 gram pudra şekeri
- 60 ml su
İç harcı için;
- 4 adet elma
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 3 tatlı kaşığı tarçın
- 2 tane karanfil
Şık Desenli Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle elmalarımızı soyup rendeledikten sonra tavaya alalım.
- Suyunu salana kadar pişirelim.
- Suyunu salam elmalarımızın içine şekeri ve öbür gerekli materyalleri ekleyip suyunu tekrar çekene kadar pişirilelim.
- Hamurumuz için gerekli tüm gereçleri bir kapta bir ortaya getirelim ve hamur toparlanana kadar yoğuralım.
- Bu adımda dikkat etmeniz gereken nokta ise kullandığınız yağın soğuk olmasıdır.
- Bununla birlikte yoğurma sürecini kolaylaştırmak için yapı küp küp doğrayıp koymanızı tavsiye ederim.
- Hamurunuz istediğiniz kıvama gelince ikiye bölelim. Ben tartı kullanarak yapıyorum; daha kesin sonuçlar için yardımcı oluyor.
- Hamurumuzu yuvarlak bir formda açalım; bu basamakta tart kalıbı da kullanabilirsiniz ya da yapladıktan sonra borcam da işinizi görebilir.
- Açtığınız hamura soğuyan harcımızı koyalım; kenarlarda 1-2 cm boşluk bırakmak üzerini kapatabilmenize yardımcı olur.
- Hamurun başka yarısını da tıpkı ölçüde açtıktan sonra ortasına bir kapak yerleştirelim.
- Kenarlara değmeyecek biçimde 8 tane kesik atalım.
- Kesik kenarları elimizle çimdikleyerek birleştirelim.
- Kapak koyduğunuz kısımda ayrılan hamuru ve artan bir kısım hamuru dekoratif gayeyle kullanabilirsiniz. Ben çiçek yapmayı tercih ettim.
- Kenarlarını kapattığınız tartınızı evvelce 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirip, soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun !.
Şık Desenli Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


