Portakallı Muhallebili Güllaç

Portakallı Muhallebili Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet güllaç yaprağı
- 1,5 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
Portakallı kısmı için;
- 1 şu bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 su bardağı su
- 1 adet portakalın kabuğunun rendesi
- 1 su bardağından iki tencereye parmak eksik toz şeker
- Yarım çay toz zerdeçal
- 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
Portakallı Muhallebili Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye portakal suyu ,suyu, şekeri nişastayı, portakal rendesi koyalım, hafif kıvam oldu mu zerdeçalı katalım karıştıralım. Göz göz olana kadar pişirelim. Soğuması için bir tabağa alalım.
- Tencereye sütü ,şekeri koyalım karıştıralım, şeker erisin serçe parmağımız dayanacak kadar sütü ısıtalım. Sonra güllaç yaprağı dörde beşe makasla keselim.
- Tepsiye güllaç yaprağı parlak kısmı üste gelecek iki adedi yerleştirelim. Kepçe ye aldığımız sütlü ıslayalım, iki üç kepçe dökerek beş adet güllaç yaprağı bu formda ıslatarak bu halde yapalım. Bu formda sütü biraz çeksin.
- Soğuyan portakallı muhallebiyi gezdirerek dökelim. Spatula ile düzeltelim. Kalan beş adet güllaç yaprağı yeniden süt ile ıslayalım üzerine kapatalım.
- Sütü çektikten sonra üzerini isteğe nazaran süsleyelim. Bir saat bekledikten sonra dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Not:Güllacın üzerini streç sinema sererek kapatalım kurumasın, buzdolabında bekletmeyelim, olağan oda ısısında bekletelim.
Portakallı Muhallebili Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





